Care sunt cauzele pentru hemoroizi?

Opiniile sunt impartite in ceea ce  priveste cauzele pentru hemoroizi, dar cel mai probabil avem de a face cu o combinatie de factori. In mod traditional, hemoroizi sunt asociati cu constipatia cronica, tranzitului intestinal si scaunele lungi – toate acestea se adauga fluxului de sange spre si din zona anala, care pune presiune mare pe vasele de sange. Acest lucru explica, de asemenea, de ce hemoroizii sunt frecventi in timpul sarcinii, atunci cand uterul extins apasa asupra venelor.

Mai multe studii recente arata ca pacientii cu hemoroizi tind sa aiba unele probleme ale muschilor din canalul anal, acesti muschi afectati nu mai functioneaza corespunzator. Constipatia favorizeaza aceste probleme, deoarece stationarea unei cantitati mari de materii fecale o perioada indelungata de timp in intestine, creste presiunea in canalul anal si impinge hemoroizii punand presiune pe sfincter. Dupa cum putem observa, hemoroizii au cauze destul de greu de identificat. In cele din urma, tesutul conjunctiv care sustine si mentine hemoroizi in locul lor, poate slabi cu varsta, cauzand inflamatii hemoroidale si hemoroizi prolabati.

Diagnosticul pentru hemoroizi

Hemoroizii pot fi de obicei diagnosticati prin istoric medical si examenul medical fizic. Hemoroizii externi sunt in general evidenti, mai ales in cazul unui cheag de sange format. Medicul poate efectua un examen rectal digital, pentru a verifica sangeraile la scaun. Se poate examina, de asemenea, canalul anal cu un anoscop, un tub de plastic scurt introdus in rect, cu iluminare. Daca exista dovezi de sangerare rectala sau de sange in scaun, sigmoidoscopia flexibila sau colonoscopia pot fi efectuate pentru a exclude alte cauze de sangerare, cum ar fi polipi colorectali sau cancer, in special la femeile peste 50 de ani.

Un diagnostic corect puteti primii doar daca va prezentati la medic, Clinica Proctoline este lider in tratamentul hemoroizilor fara operatie si fara internare, este clinica care a introdus metodele noninvazive de tratament in clinicle din Romania.