Hemoroizi: 5 tipuri de alimente pe care sa le eviti

Adevarul este ca ceea ce mancam are un impact foarte mare asupra modului in care corpul nostru functioneaza, nu doar asupra greutatii. Astfel, ceea ce mancam poate duce la aparitia sau la vindecarea hemoroizilor daca aceasta conditie este deja prezenta.

Cum? Principala cauza a aparitiei hemoroizilor este deranjanta constipatie, care la randul ei este cauzata de elementele ce compun dieta noastra zilnica. Asadar, aparitia hemoroizilor sau agravarea lor este strans legata de obiceiurile alimentare. Daca vrei sa scapi de problema hemoroizilor, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa schimbi cateva lucruri, marunte insa importante in dieta ta pentru ca hemoroizii nu vor disparea cu o singura pastila, ca o durere de cap.

alimente pentru combaterea hemoroizilor

 

hemoroizii si alimentatia

hemoroizii si alimentatia

Asadar, exista cateva alimente pe care ar trebui sa le eviti (sau sa le consumi cu moderatie) pentru a nu ajunge sa suferi de constipatie, si implicit, de hemoroizi, pentru ca sunt in stransa legatura.

In primul rand, nu mai bea multa cafea. Foarte multi oameni consuma multa cafea sau sunt chiar dependenti, pentru a putea face fata stilului alert de viata. Totusi, cafeaua cauzeaza deshidratarea corpului; astfel, scaunele devin mai tari si mai dureroase. Acest aspect duce la crearea conditiilor necesare pentru aparitia hemoroizilor sau pentru agravarea lor daca aceasta problema este deja prezenta.

In al doilea rand, si alcoolul ar trebui evitat daca nu vrei sa suferi de hemoroizi. Ca si cafeaua, alcoolul tinde sa deshidrateze corpul, asa ca ar trebui evitat pentru acest motiv. De asemenea, alcoolul forteaza ficatul sa lucreze mai greu, iar functionarea deficitara a ficatului este considerata a contribui la aparitia hemoroizilor, asa ca ar trebui sa ai mai multa grija cu ce ii dai ficatului sa „proceseze”.

Pe de alta parte, nici ouale nu sunt recomandate daca esti afectat de hemoroizi. Din contra, trebuie sa eviti sau macar sa limitezi consumul de oua pentru ca sunt foarte bogate in proteine. Alimentele bogate in proteine duc la constipatie prin intarirea scaunului. Astfel, daca suferi de hemoroizi, te vei confrunta cu sangerari provenite din zona anala.

Nici carnea rosie nu este indicata deoarece, ca si ouale, este foarte bogata in proteine. Pentru a nu te confrunta cu problema hemoroizilor, incearca sa obtii proteinele din alimente foarte bogate in fibre cum ar fi legumele. Astfel, este mentinut echilibrul dintre fibre si proteine si scad sansele de a suferi de hemoroizi.

Un alt tip de aliment pe care ar fi bine sa il eviti mai ales daca suferi deja de hemoroizi, sunt produsele de patiserie. Aceasta sunt de obicei foarte bogate in grasimi (mai ales grasimi saturate), si fac ficatul sa lucreze „din greu”. Iar grasimea in exces poate favoriza de asemenea aparitia sau agravarea hemoroizilor.

Aceste alimente se pot inscrie printre preferatele tale, insa ai grija sa le eviti sau macar sa le consumi cu moderatie daca nu vrei sa fii afectat de hemoroizi si sa regreti de fiecare data cand folosesti toaleta.