Proceduri de tratament hemoroizi.

Unele afectiuni hemoroidale nu pot fi gestionate cu tratamente conservatoare, fie pentru ca simptomele persista sau pentru ca un hemoroidul este prolabat. Din fericire, o serie de tratamente minim invazive sunt disponibile, acestea sunt mai putin dureroase decat eliminarea hemoroizilor prin operatie chirurgicala (hemorrhoidectomie) si permite o recuperare mai rapida. Aceste proceduri sunt in general efectuate in cabinetul medical sau ca interventii chirurgicale in ambulatoriu in Clinica Proctoline

Procedura cea mai frecvent utilizata pentru hemoroizi, in Statele Unite, este ligaturarea cu benzi elastice, o mica banda elastica este plasata in jurul bazei unui hemoroid. Inelul determina hemoroizii sa se micsoreze si sa dispara, tesutul din jur sa cicatrizeaza. Este nevoie de doua pana la patru proceduri, efectuate in sase pana la opt saptamani, pentru a elimina complet hemoroizii. Complicatiile sunt rare si includ durerea usoara sau o senzatie de apasare (de obicei ameliorata cu baie de sezut), sangerare si infectie. Alte proceduri noninvazive includ laser sau coagulare infrarosu, scleroterapie, si criochirurgie (click aici). Acestea toate lucreaza pe acelasi principiu ca si ligatura cu banda de cauciuc, dar nu sunt la fel de eficiente in prevenirea reaparitiei. Efectele secundare si recurenta variaza in functie de procedura, astfel consultati medicul dumneavoastra pentru ceea ce e mai bine pentru situatia dumneavoastra.

Hemoroidectomia

Posibil sa aveti nevoie o interventie chirurgicala, daca aveti hemoroizi mari proeminenti, hemoroizi externi persistenti, sau hemoroizi interni care reapar in ciuda bandarilor  prin ligaturare. Intr-o operatie chirurgicala traditionala (hemoroidectomie), o incizie ingusta se face in jurul hemoroidului, atat pentru hemoroizi externi cat si interni, si vasele de sange afectate sunt eliminate. Aceasta procedura vindeca 95% din cazuri si are o rata de complicatii scazuta – in schimb are o bine-meritata reputatie pentru pentru ca este dureroasa. Procedura nu implica o spitalizare peste noapte, dar are nevoie de anestezie generala, iar cei mai multi pacienti au nevoie de analgezice dupa aceea. Pacientii se pot intoarce, de obicei, la locul de munca dupa 7-10 zile.

O alternativa mai noua la hemoroidectomia traditionala este hemoroidectomia cu stepler. Aceasta procedura trateaza hemoroizii care sangereaza sau hemoroizi interni prolabati. Chirurgul utilizeaza un dispozitiv de capsat pentru a ancora hemoroizii in pozitia lor normala. Totul se efectueaza sub anestezie generala ca o interventie chirurgicala normala, dar e mai putin dureroasa si recuperarea este mai rapida decat in cazul operatiei clasice dar mai dureroasa in comparatie cu bandarea cu benzi elastice.